Počasí ve Slovinsku

Popoldne bo sončno. Jutri bo pretežno oblačno, ponekod na zahodu in osrednjih krajih bo možen rahel dež.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Popoldne bo sončno, predvsem na zahodu bo občasno več visoke koprenaste oblačnosti. Burja na Primorskem bo oslabela. Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 13, na Primorskem do 18 °C.

Ponoči se bo v zahodni in osrednji Sloveniji pooblačilo, na vzhodu bo še delno jasno in ponekod po nižinah megleno. Jutranje temperature bodo od -2 do 4, na Primorskem od 6 do 9 °C.

Jutri bo pretežno oblačno, predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji bo možen rahel dež. Burja na Primorskem se bo zvečer znova nekoliko okrepila. Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 11, na Primorskem do 15 °C.

OBETI

V sredo bo na Primorskem jasno z burjo, drugod bo delno jasno, zjutraj in dopoldne se bo po nižinah zadrževala megla ali nizka oblačnost. Tudi v četrtek bo suho vreme.

VREMENSKA SLIKA

Območje visokega zračnega tlaka nad srednjo Evropo slabi. Od juga in zahoda se nam bližata dve vremenski motnji, ki bosta jutri vplivali na vreme pri nas.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Popoldne bo večinoma sončno, več koprenaste oblačnosti bo v krajih zahodno od nas. Burja v Kvarnerju bo slabela.

Jutri bo v krajih zahodno in južno od nas pretežno oblačno, ponekod bo občasno rahlo deževalo. Drugod bo delno jasno. Ob severnem Jadranu bo zvečer znova zapihala burja.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2021-10-25 13:14