Počasí ve Slovinsku

Danes bo na zahodu rahlo deževalo, jutri se bodo padavine okrepile in širile proti vzhodu. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Danes bo v vzhodnih krajih zmerno oblačno in suho. Drugod bo oblačno, predvsem na zahodu in jugu bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo okrepljen jugozahodnik, ob morju popoldne šibak jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 13, na severozahodu okoli 5 °C.

Jutri bo oblačno, padavine na zahodu se bodo okrepile in postopno širile proti vzhodu. Meja sneženja bo med 1100 in 1400 m nadmorske višine. Še bo pihal jugozahodnik, ob morju se bo krepil jugo. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 10, v alpskih dolinah malo nad 0, najvišje dnevne od 8 do 13, na severozahodu okoli 4 °C.

OPOZORILO

Danes bodo sunki jugozahodnega vetra ponekod na Štajerskem in v Pomurju dosegli hitrost okoli 70 km/h.

OBETI

V soboto in nedeljo bo oblačno z občasnimi padavinami. Meja sneženja se bo spuščala, v nedeljo bo snežilo tudi ponekod po nižinah.

VREMENSKA SLIKA

Nad večjim delom Evrope je obsežno in globoko ciklonsko območje s središčem nad Severnim morjem. Iznad Sredozemlja priteka k nam topel in vlažen zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Danes bo v krajih vzhodno od nas delno jasno. Drugod bo pretežno oblačno, predvsem v Istri in v Kvarnerju bo rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter.

Jutri se bodo padavine od zahoda krepile in postopno širile proti vzhodu. Še bo pihal jugozahodni veter, ob Jadranu jugo.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2021-01-21 06:14