Počasí ve Slovinsku

V prvem delu noči bodo še možne močnejše nevihte. Jutri bo na vzhodu delno jasno, drugod spremenljivo oblačno, predvsem na zahodu bodo nevihte.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Zvečer in v prvem delu noči bodo predvsem na zahodu še nastajale nevihte, krajevno tudi močnejše, ki se bodo nato širile proti vzhodu. Do jutra se bo ozračje umirilo. Jutranje temperature bodo od 14 do 19, na Primorskem do 22 °C.

V torek bo na vzhodu delno jasno, drugod spremenljivo oblačno. Zlasti v zahodni in osrednji Sloveniji se bodo pojavljale plohe in nevihte. Ponekod bo pihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 32, na severozahodu okoli 24 °C.

OPOZORILO

Danes zvečer in v prvem delu noči na torek bodo predvsem v zahodni polovici Slovenije možna krajevna neurja z močnimi sunki vetra in točo.

OBETI

V sredo, četrtek in petek bo sončno in postopno bolj vroče. Ponekod bo še pihal jugozahodnik. Verjetnost popoldanskih neviht bo majhna.

VREMENSKA SLIKA

Nad severozahodno in delom srednje Evrope je plitvo ciklonsko območje. Od jugozahoda k nam priteka topel in še razmeroma suh zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

V torek bo spremenljivo oblačno, predvsem v krajih severno in zahodno od nas se bodo pojavljale plohe in nevihte. Več sonca bo v krajih vzhodno in južno od nas. Ob severnem Jadranu bo še pihal jugo.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2021-07-26 17:37