Tempo in Slovenia

Danes in jutri bo pretežno oblačno, ponekod bo občasno naletaval sneg. Na Primorskem bo pihala burja.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Popoldne bo pretežno oblačno. Predvsem v južni in deloma osrednji Sloveniji bo občasno naletaval sneg. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja. Temperature bodo okoli 0, na Goriškem in ob morju okoli 6 °C.

Jutri bo na Primorskem zmerno, občasno pretežno oblačno, pihala bo večinoma zmerna burja. Drugod bo oblačno, rahlo sneženje se bo popoldne razširilo predvsem nad vzhodni, severni in osrednji del Slovenije. Ponekod bo pihal severovzhodnik. Temperature bodo od -4 do 1, po nižinah Primorske od 2 do 6 °C.

OBETI

V soboto dopoldne bo rahlo sneženje povsod ponehalo. Čez dan se bo od zahoda jasnilo. Veter bo slabel.

V nedeljo bo dopoldne pretežno jasno, jutro bo mrzlo in ponekod po nižinah megleno. Popoldne bo ponekod občasno zmerno oblačno.

VREMENSKA SLIKA

Nad Španijo in zahodnim Sredozemljem nastaja območje nizkega zračnega tlaka, srednja Evropa in severozahodni Balkan pa sta na južnem robu anticiklona s središčem nad Finsko. Od vzhoda priteka k nam v spodnjih plasteh ozračja dokaj hladen in vlažen zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Popoldne bo v severni Italiji zmerno, drugod pretežno oblačno. Ponekod v notranjosti Hrvaške bo rahlo snežilo, ponekod v Kvarnerju in Istri pa deloma rahlo deževalo deloma rahlo snežilo. Ob severnem Jadranu se bo krepila burja.

Jutri bo oblačno. V notranjosti Hrvaške se bo sneženje od jugozahoda postopno razširilo proti severovzhodu, v Istri in Kvarnerju pa bo padavin zelo malo. Proti večeru bo občasno rahlo snežilo tudi na Madžarskem in v ponekod vzhodni Avstriji. Ob severnem Jadranu bo pihala zmerna do močna burja.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2018-12-13 10:35