Počasie v Slovinsku

Ponoči bo na Primorskem deževalo, drugod snežilo. V soboto bo precej jasno, ponekod po nižinah bo ves dan megla.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Zvečer in ponoči bo oblačno s padavinami. Po nižinah Primorske bo deževalo, drugod snežilo. Padavine bodo do jutra povsod ponehale. Na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja, ki bo v drugi polovici noči hitro oslabela in ponehala. Zjutraj se bo zjasnilo, po nižinah v notranjosti bo nastala megla. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do -1, na Primorskem od 0 do 5 °C.

V soboto bo precej jasno, po nekaterih kotlinah se bo megla zadrževala ves dan. Najvišje dnevne temperature bodo v krajih z dolgotrajno meglo okoli 0, drugod od 2 do 6, na Goriškem in ob morju od 9 do 12 °C.

OPOZORILO

Zvečer bo na Primorskem zapihala zmerna do močna burja, ki bo v drugi polovici noči na soboto hitro oslabela in ponehala. Na izpostavljenih legah bodo najmočnejši sunki nad 100 km/h.

OBETI

V nedeljo in ponedeljek bo predvsem v severovzhodni Sloveniji delno jasno, drugod pretežno oblačno. Na Primorskem in Notranjskem bo občasno rahlo deževalo. V nedeljo zjutraj in dopoldne bo ponekod po nižinah še megla. V višjih legah in po nižinah predvsem vzhodne Slovenije bo pihal jugozahodni veter. Topleje bo.

VREMENSKA SLIKA

Ciklonsko območje se iznad Italije pomika nad Jadran. Z jugozahodnimi vetrovi priteka nad naše kraje hladen in vlažen zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Ponoči bo oblačno s padavinami, ki bodo do jutra ponehale. Ob severnem Jadranu bo pihala zmerna, pod Velebitom močna burja.

V soboto bo pretežno jasno, po nekaterih nižinah bo megla.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2019-12-13 17:31