Počasie v Slovinsku

Popoldne bo oblačno s krajevnimi padavinami, ob morju bo tudi kakšna nevihta. Jutri bo povečini sončno z jutranjo meglo po nekaterih nižinah.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Popoldne bo na Primorskem deloma sončno s krajevnimi plohami, drugod pa spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi padavinami, ki jih bo več v južni Sloveniji. Temperature bodo od 13 do 18, na Primorskem do 20 °C.

Ponoči bo dež povsod ponehal. Delno se bo zjasnilo, le na jugu in vzhodu bo do jutra ostalo oblačno. Po nekaterih nižinah bo nastala megla ali nizka oblačnost. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 13, v Gornjesavski dolini okoli 4 °C.

Jutri bo prevladovalo sončno vreme, dopoldne bo po nekaterih kotlinah še megla. Sredi dneva in popoldne se bo pooblačilo v zahodnih krajih, kjer bo ponekod v hribih proti večeru že možen rahel dež. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 19 °C.

OBETI

V ponedeljek bo na vzhodu še delno jasno, drugod zmerno do pretežno oblačno. Ponekod v zahodni in deloma osrednji Sloveniji bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo okrepljen jugozahodnik, ob morju jugo. V torek bo oblačno. Pas dežja bo od zahoda potoval čez Slovenijo in popoldne bo dež postopno ponehal.

VREMENSKA SLIKA

Iznad severne Italije se proti severnemu Jadranu pomika višinsko jedro hladnega zraka. Neizrazita vremenska fronta se je razdelila na južni in severni del, naše kraje bo oplazil južni del. V višinah doteka k nam postopno hladnejši zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Popoldne bo pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, ki bodo pogostejše v krajih južno od nas. Ob morju bodo tudi nevihte.

Jutri bo v notranjosti Hrvaške ter v sosednjih krajih Madžarske sprva oblačno, čez dan se bo jasnilo. Drugod bo povečini sončno z jutranjo meglo po nekaterih nižinah. Čez dan se bo pooblačilo v Gorskem Kotarju ter v Karnijskih Alpah in zahodnih Julijcih ter predgorju.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2020-10-24 14:15