Počasie v Slovinsku

Popoldne bo spremenljivo, nastajale bodo plohe in nevihte. Jutri bodo krajevne padavine manj pogoste. Na Primorskem bo večinoma suho.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Popoldne bo spremenljivo, občasno tudi pretežno oblačno, pogoste bodo plohe in nevihte. Predvsem na vzhodu lahko nastane tudi kakšna močnejša nevihta. Na Primorskem bodo padavine manj verjetne. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 od 28, na Primorskem do 30 °C.

Jutri zjutraj in dopoldne bo precej jasno. Popoldne pa delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, pojavljale se bodo posamezne plohe in nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 16, ob morju do 19, najvišje dnevne od 24 od 29, na Primorskem do 31 °C.

OBETI

V soboto in nedeljo bo sončno in vroče. V nedeljo popoldne lahko predvsem v gorskem svetu nastane kakšna nevihta.

VREMENSKA SLIKA

Nad večjim delom srednje in južne Evrope je območje enakomernega zračnega tlaka. Preko srednje Evrope pa se pomika višinska motnja, ki bo vplivala tudi na vreme pri nas. V višinah s šibkimi zahodnimi vetrovi k nam doteka bolj vlažen zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Popoldne bo spremenljivo oblačno, pojavljale se bodo plohe in nevihte. Ob Jadranu bo večinoma ostalo suho.

Jutri bo ob Jadranu večinoma sončno. Drugod bo več spremenljive oblačnosti, sredi dneva in popoldne bo še nastalo nekaj ploh in neviht.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2019-07-18 14:33