Počasie v Slovinsku

Danes bo na zahodu rahlo deževalo, jutri se bodo padavine okrepile in širile proti vzhodu. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Danes bo v vzhodnih krajih zmerno oblačno in suho. Drugod bo oblačno, predvsem v zahodni, južni in delu osrednje Slovenije bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo okrepljen jugozahodnik, ob morju popoldne šibak jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 13, na severozahodu okoli 5 °C.

Jutri bo oblačno, padavine na zahodu se bodo okrepile in postopno širile proti vzhodu. Meja sneženja bo med 1100 in 1400 m nadmorske višine. Še bo pihal jugozahodnik, ob morju se bo krepil jugo. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 10, v alpskih dolinah malo nad 0, najvišje dnevne od 8 do 13, na severozahodu okoli 4 °C.

OPOZORILO

Danes bodo sunki jugozahodnega vetra ponekod na Štajerskem in v Pomurju dosegli hitrost okoli 70 km/h.

OBETI

V soboto in nedeljo bo oblačno z občasnimi padavinami. Meja sneženja se bo spuščala, v nedeljo bo snežilo tudi ponekod po nižinah.

VREMENSKA SLIKA

Nad večjim delom Evrope je obsežno in globoko ciklonsko območje s središčem nad Severnim morjem. Iznad Sredozemlja priteka k nam topel in vlažen zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Danes bo v krajih vzhodno od nas delno jasno. Drugod bo pretežno oblačno, predvsem v Istri in v Kvarnerju bo rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter.

Jutri se bodo padavine od zahoda krepile in postopno širile proti vzhodu. Še bo pihal jugozahodni veter, ob Jadranu jugo.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2021-01-21 08:46