Wetter in Slowenien

Ponoči bodo padavine ponehale, delno se bo razjasnilo. Jutri bodo padavine na jugu in v osrednji Sloveniji, pihala bo šibka burja.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Ponoči bodo padavine ponehale, delno se bo razjasnilo. Veter bo ponehal. Proti jutru bo od jugozahoda oblačnost naraščala, na jugu bo pričelo rahlo deževati. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 4, na severu malo pod 0, ob morju 8 °C.

V nedeljo bo oblačno. Dopoldne se bodo na jugu spet pojavile padavine, meja sneženja bo na okoli 600 m nadmorske višine. Popoldne se bodo padavine pojavile v osrednji Sloveniji, ne severu bo padavin malo. Popoldne bo zapihal severovzhodnik, na Primorskem večinoma šibka burja. Temperature bodo od 1 do 5, na Primorskem do 10 °C.

OPOZORILO

Predvsem v Julijskih Alpah ter zahodnih in osrednjih Karavankah je zaradi velike količine novega snega, nižje pa zaradi dežja, nevarnost snežnih plazov velika.

OBETI

V noči na ponedeljek se bo prehodno zjasnilo, v ponedeljek zjutraj pa od zahoda spet pooblačilo. V južni ter ponekod v zahodni in osrednji Sloveniji bo čez dan občasno snežilo. V torek in sredo bo sončno z mrzlim jutrom.

VREMENSKA SLIKA

Nad Evropo je obsežno območje nizkega zračnega tlaka. Po prehodu hladne fronte v višinah nad naše kraje doteka nekoliko hladnejši zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Ponoči bodo padavine prehodno ponehale.

V nedeljo bo oblačno. Predvsem v krajih južno in vzhodno od nas bodo padavine, po nižinah bo deloma deževalo deloma snežilo. Severno in zahodno od nas bo povečini suho. Ob severnem Jadranu bo zapihala zmerna burja. Hladneje bo.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2021-01-23 17:32