Pogoda w Słowenii

Popoldne in jutri bo zmerno do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, ki bodo pogostejše v južni in zahodni Sloveniji. V vzhodnih krajih bo deloma sončno.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Popoldne bo zmerno do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, ki bodo pogostejše v južni in zahodni Sloveniji. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju se bo krepil jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 25 °C.

Jutri bo v zahodni in osrednji Sloveniji zmerno do pretežno oblačno, predvsem na zahodu in jugu bodo občasne krajevne padavine, ki se bodo pozno popoldne ali zvečer okrepile. V vzhodnih krajih bo dokaj sončno vreme. Še bo pihal jugozahodnik, ob morju pa okrepljen jugo. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 18, ob morju do 20, najvišje dnevne od 21 do 26, na severozahodu okoli 19 °C.

OBETI

V noči na soboto bodo padavine z nevihtami postopno zajele vso državo. V soboto bo pretežno oblačno in deževno. V nedeljo se bo od zahoda deloma jasnilo, predvsem na vzhodu bo občasno še deževalo. Oba dneva bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem burja.

VREMENSKA SLIKA

Naše kraje je dosegla višinska motnja. Z jugozahodnim vetrom k nam doteka postopno bolj vlažen zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Popoldne bo spremenljivo oblačno s krajevnimi padavinami, ki bodo pogostejše v krajih južno in zahodno od nas. Ponekod bo pihal jugozahodni veter.

Jutri bo spremenljivo oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami predvsem v krajih zahodno in južno od nas. Popoldne se bodo padavine v krajih zahodno od nas okrepile in se v noči na soboto razširile nad vse sosednje pokrajine. Pihal bo jugozahodni veter, ob severnem Jadranu pa okrepljen jugo.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2023-09-21 11:34