Pogoda w Słowenii

Ponoči in jutri bo pretežno jasno, zjutraj bo ponekod po nižinah megla.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Zvečer in ponoči bo pretežno jasno, zjutraj bo po nekaterih nižinah v notranjosti nastala megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 13, na Primorskem okoli 15 °C.

V ponedeljek bo povečini sončno, del dopoldneva se bo po kotlinah in dolinah še zadrževala megla. Popoldne se bo v hribovitih krajih na zahodu oblačnost povečala. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 28 °C.

OBETI

V torek bo oblačnost od severa naraščala, na jugu bo večji del dneva še deloma sončno. Popoldne in zvečer se bodo pojavljale krajevne padavine. V sredo zjutraj bo v večjem delu Slovenije še deževalo, popoldne bo dež ponehal, oblačnost se bo trgala. Zapihal bo okrepljen vzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Hladneje bo. V četrtek bo sončno in sveže, burja na Primorskem bo popoldne oslabela.

VREMENSKA SLIKA

Nad zahodno in srednjo Evropo ter Balkanom je območje visokega zračnega tlaka. V višinah priteka nad naše kraje topel in suh zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Ponoči in jutri bo povečini jasno, zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Jutri popoldne se bo v krajih severozahodno od nas pooblačilo, v Alpah bo nastalo nekaj ploh.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2019-09-15 17:32