Weather in Slovenia

Ponoči bo delno jasno, na severozahodu je možna kakšna nevihta. Jutri bo spremenljivo oblačno, popoldne in zvečer bodo krajevne nevihte.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Ponoči bo v zahodnih in severnih krajih spremenljivo oblačno, možne bodo posamezne nevihte. Drugod bo deloma jasno. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 17, ob morju okoli 19 °C.

V sredo bo na severu spremenljivo do pretežno oblačno, drugod dopoldne dokaj sončno. Popoldne bodo nastajale krajevne plohe in nevihte, ki se bodo ponekod v osrednji Sloveniji nadaljevale tudi v noč na četrtek. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 28, na jugovzhodu do 31 °C.

OBETI

V četrtek bo sprva pretežno oblačno, čez dan se bo delno zjasnilo.

V petek bo dokaj sončno z nekaj spremenljive oblačnosti. Predvsem v hribovitem svetu bo popoldne lahko nastala kakšna ploha ali nevihta.

V soboto kaže na dež in ohladitev.

VREMENSKA SLIKA

Nad severnim delom Evrope je ciklonsko območje. Vremenska fronta se zadržuje nad srednjo Evropo in Alpami. Pred njo od jugozahoda doteka k nam razmeroma topel in suh zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Zvečer bo v Alpah nekaj neviht, ki se bodo v krajih severno od nas nadaljevale tudi v noč. Drugod bo deloma jasno, ob severnem Jadranu bo pihal jugo.

V sredo bo sprva delno jasno, več oblačnosti bo severno in zahodno od nas. Popoldne bodo na območju Alp začele nastajati plohe in nevihte, ki se bodo zvečer širile proti jugovzhodu.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2022-05-24 17:31