Weather in Slovenia

Ponoči in jutri bo oblačno, predvsem v zahodni, osrednji in južni Sloveniji bodo možni krajevni dolgotrajni nalivi.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Ponoči se bodo padavine razširile nad vso Slovenijo, vmes bodo tudi nevihte z nalivi. Ob morju bo pihal jugo. Jutranje temperature bodo od 8 do 12, na Primorskem okoli 16 °C.

V četrtek bo večinoma oblačno z obilnejšimi padavinami, pojavljale se bodo tudi nevihte. Manj dežja bo ob morju, kjer bo pihal okrepljen jugo. Ponekod v notranjosti bo zapihal severovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 18, na Primorskem do 22 °C.

OPOZORILO

Od danes zvečer do noči na soboto je predvsem na območju zahodne, osrednje in južne Slovenije zelo velika verjetnost za deževje z močnimi in dolgotrajnimi nalivi.

OBETI

Tudi v petek bo še oblačno in občasno deževno, še bodo možni krajevni nalivi.

Do sobote zjutraj bo dež ponehal. V soboto bo spremenljivo oblačno z jutranjo meglo, možna bo še kakšna ploha. Pihal bo jugozahodnik. Topleje bo. V nedeljo kaže na deloma sončno vreme z jutranjo meglo.

VREMENSKA SLIKA

Nad večjim delom Evrope je območje nizkega zračnega tlaka s središčem nad Severnim morjem. Vremenska fronta se nahaja nad srednjo Evropo. V višinah je nad naše kraje pričel dotekati toplejši in še vedno vlažen zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Ponoči bo spremenljivo oblačno s povečano verjetnostjo za plohe in nevihte z nalivi. Ob Jadranu bo pihal jugo.

V četrtek bo oblačno s pogostimi padavinami, pojavljale se bodo nevihte z nalivi. Manj dežja bo ob severnem Jadranu, kjer bodo tudi sončna obdobja, pihal bo okrepljen jugo.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2022-09-28 21:26