Weather in Slovenia

Danes se bodo začele pojavljati krajevne plohe in nevihte, ki se bodo ponoči razširile na vso Slovenijo. Jutri bo spremenljivo s krajevnimi padavinami.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Popoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno, na zahodu se bodo začele pojavljati krajevne plohe in nevihte, ki se bodo občasno širile proti osrednjim in vzhodnim krajem. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 26, na vzhodu do 28 °C.

Ponoči se bo dež razširil nad večji del Slovenije, vmes bodo tudi nevihte. Predvsem v južni polovici Slovenije bodo možni krajevno močnejši nalivi. Jutranje temperature bodo od 13 do 19 °C.

Jutri ­bo pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, predvsem na jugu tudi nevihtami z močnejšimi nalivi. Proti večeru bodo padavine večinoma ponehale, oblaki se bodo trgali. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 22, na Primorskem do 25 °C.

OPOZORILO

Od noči na petek do petka opoldne bodo predvsem v južni polovici Slovenije možni krajevno močni nalivi.

OBETI

V soboto bo zmerno do pretežno oblačno in povečini brez padavin. V nedeljo bo oblačno s padavinami, več dežja bo v zahodni in južni Sloveniji. Ob morju bodo tudi nevihte.

VREMENSKA SLIKA

Nad srednjo Evropo in severnim Sredozemljem je plitvo ciklonsko območje, hladna fronta je dosegla Alpe. Pred njo priteka nad naše kraje z jugozahodnim vetrom topel in vlažen zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno, predvsem v krajih zahodno in južno od nas bodo pogoste plohe in nevihte. Ob severnem Jadranu bo pihal jugo.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, ob severnem Jadranu tudi nevihtami.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2021-09-16 11:59