Weather in Slovenia

Ponoči bo v notranjosti snežilo, po nižinah Primorskem pa deževalo. Jutri bo oblačno, na vzhodu bodo občasno še manjše padavine. Burja bo slabela.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Ponoči bo oblačno, sneženje v notranjosti se bo nekoliko okrepilo, po nižinah Primorske pa bo deževalo. Do jutra bodo padavine oslabele in zjutraj v zahodni polovici Slovenije že ponehale. Na Primorskem bo še pihala zmerna burja. Jutranje temperature bodo od -4 do 0, na Goriškem in ob morju okoli 4 °C.

Jutri bo pretežno oblačno. V vzhodni polovici Slovenije bodo občasno še manjše padavine, rahel sneg bo predvsem v Pomurju prehajal v rahel dež. Šibka burja bo popoldne ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo v notranjosti okoli 0, na Primorskem pa od 5 do 8 °C.

OPOZORILO

Ponoči bo ponekod na prehodu med Primorsko in Notranjsko možen pojav poledice in žledu.

Predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji bo ponoči zapadlo še 15 do 25 cm snega. Burja bo gradila snežne zamete.

OBETI

V petek bo na vzhodu delno jasno, zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megla. Drugod bo pretežno oblačno, predvsem v Posočju se bodo popoldne znova začele pojavljati padavine, po nižinah bo deževalo. Ob morju se bo krepil jugo.

V soboto bo pretežno oblačno in ponekod megleno. V vzhodni Sloveniji bo povečini suho, drugod bodo občasno padavine, ki bodo pogostejše v zahodnih krajih. Meja sneženja se bo postopno dvignila do okoli 1500 m. Ob morju bo pihal okrepljen jugo. V nedeljo bo oblačno in deževno.

VREMENSKA SLIKA

Nad severnim Sredozemljem je ciklonsko območje, ki se bo proti večeru približalo našim krajem. V višinah priteka nad naše kraje z vetrovi vzhodnih smeri hladen in vlažen zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Danes bo oblačno. Padavine bodo postopno zajele večino sosednjih pokrajin. Ob Jadranu bo deževalo, pihala bo zmerna do močna burja, drugod bo snežilo.

Jutri bodo padavine ponehale, le v krajih vzhodno od nas bo občasno padal rahel dež, ki bo zmrzoval. Ob Jadranu bo pihala šibka do zmerna burja, ki bo čez dan slabela.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2020-12-02 16:28