Weather in Slovenia

Popoldne bo na vzhodu delno jasno, drugod zmerno do pretežno oblačno. Jutri bo deževalo in snežilo.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Popoldne bo na vzhodu delno jasno, drugod zmerno do pretežno oblačno. Zapihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo na Gorenjskem in Koroškem okoli 0, drugod od 2 do 6, na Goriškem in ob morju od 7 do 10 °C.

Ponoči se bo povsod pooblačilo, od jugozahoda se bodo začele pojavljati padavine. V severni Sloveniji bo po nižinah snežilo, drugod večinoma deževalo. Jutranje temperature bodo na severu od -4 do 0, drugod okoli 2, ob morju 8 °C.

Jutri bo oblačno s padavinami. Sredi dneva in popoldne bo dež povsod v notranjosti prešel v sneg. Na Primorskem bo zapihala burja, na Štajerskem in v Prekmurju pa severovzhodnik. Temperature bodo od -1 do 3, na Primorskem in v Beli Krajini od 5 do 9 °C.

OBETI

V noči na ponedeljek bodo padavine ponehale. V ponedeljek se bo postopno razjasnilo, ponekod po nižinah bo ostalo precej megleno. Na Primorskem bo pihala večinoma šibka burja.

V torek bo suho in razmeroma hladno vreme.

VREMENSKA SLIKA

Nad severozahodno Evropo je območje nizkega zračnega tlaka. Topla fronta je dosegla Alpe, hladna pa se pomika čez zahodno Evropo in bo v noči na nedeljo začela vplivati na vreme pri nas. Pred njo bo danes z jugozahodnikom nad naše kraje dotekal nekoliko toplejši in bolj vlažen zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Popoldne bo delno jasno, ob Jadranu ter v Gorskem Kotarju pa se bo pooblačilo.

Jutri bo oblačno s padavinami. Na območju Alp bo snežilo, drugod deloma snežilo, deloma deževalo. Ob severnem Jadranu bo proti večeru zapihala burja.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2021-12-04 10:46