Weather in Slovenia

V petek bo oblačno, čez dan se bo dež ponovno razširil nad večji del Slovenije. Vetrovno bo.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Ponoči bo oblačno, ponekod v zahodni in severni Sloveniji bo občasno rahlo deževalo. Ob morju bo pihal jugo. Jutranje temperature bodo od 6 do 10, na Primorskem okoli 14 °C.

V petek bo oblačno. Padavine se bodo čez dan krepile in razširile nad večji del Slovenije. Lahko tudi zagrmi. Ob morju bo pihal jugo, drugod bo zapihal severovzhodni veter, na Primorskem zvečer burja. Popoldanske temperature bodo od 8 do 14, na Primorskem od 15 do 20 °C.

OBETI

V noči na soboto bo dež povsod ponehal. V soboto bo sončno z občasno zmerno oblačnostjo. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Burja bo dopoldne ponehala. V nedeljo bo pretežno jasno in čez dan topleje. Tudi v ponedeljek bo sončno in toplo, zapihal bo jugozahodni veter.

VREMENSKA SLIKA

Nad severno in zahodno Evropo je ciklonsko območje. Z jugozahodnimi vetrovi priteka nad naše kraje hladen in vlažen zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

V petek bo ob Jadranu delno jasno, pihal bo jugo. Drugod bo oblačno, čez dan se bodo padavine razširile nad večino sosednjih pokrajin, predvsem v krajih zahodno in južno od nas bodo tudi nevihte. Zapihal bo veter severnih smeri.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2021-05-06 17:34