Vrijeme u Sloveniji

Ponoči se bo zmerno pooblačilo, po nižinah bo zjutraj megla ali nizka oblačnost. Jutri bo zmerno do pretežno oblačno, ponekod bo pihal jugozahodnik.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Ponoči se bo zmerno pooblačilo. Po nižinah bo nastala megla ali nizka oblačnost. Na Notranjskem in na severovzhodu bo zapihal jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 4 °C.

V ponedeljek bo zmerno do pretežno oblačno, po nekaterih nižinah bo sprva megleno. Več oblačnosti bo v severnih krajih. Tu in tam bodo popoldne in zvečer možne manjše padavine. Ponekod bo pihal jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 10, na Primorskem in na jugovzhodu do 14 °C.

OBETI

V torek bo sprva še deloma jasno, po nižinah bo megleno. Popoldne se bo pooblačilo, v hribovitih krajih na zahodu bo možen rahel dež.

Do srede zjutraj bo dež zajel večji del države. V sredo bo oblačno s padavinami. Meja sneženja se bo popoldne spustila do nadmorske višine okoli 1000 m.

V četrtek bodo padavine ponehale, od zahoda se bo jasnilo. Nekoliko hladneje bo.

VREMENSKA SLIKA

Nad Alpami se prehodno krepi območje visokega zračnega tlaka. V višinah od severa priteka bolj suh in toplejši zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Ponoči se bo zmerno pooblačilo, več oblačnosti bo v krajih severno od nas. Po nekaterih nižinah bo megla ali nizka oblačnost, ki se lahko pojavi tudi ob severnem Jadranu.

V ponedeljek bo zmerno do pretežno oblačno. Popoldne in zvečer bodo predvsem v krajih severno in južno od nas možne krajevne padavine. Ponekod bo zapihal jugozahodnik, ob severnem Jadranu šibak do zmeren jugo. Razmeroma toplo bo.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2023-12-10 18:08