Vrijeme u Sloveniji

Ponoči bo oblačno, padavine in nevihte se bodo okrepile in do jutra razširile na vso Slovenijo. Jutri bo spremenljivo s plohami in nevihtami in vetrovno.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Ponoči bo oblačno, padavine se bodo okrepile in do jutra razširile na vso Slovenijo. Vmes bodo tudi nevihte s krajevno močnejšimi nalivi. Še bo pihal jugozahodni veter, ob morju okrepljen jugo. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 17 °C.

V petek bo spremenljivo do pretežno oblačno, pojavljale se bodo krajevne padavine, predvsem plohe in nevihte. Še bo vetrovno. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 22 °C.

OPOZORILO

Ponoči bodo predvsem v zahodni polovici Slovenije ob prehodu fronte krajevno močni nalivi. 

Ob morju bo občasno pihal okrepljen do močan jugo.

OBETI

V soboto in nedeljo bo ob morju in v vzhodni Sloveniji dokaj sončno. Drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno, predvsem v hribovitem svetu zahodne Slovenije bodo krajevne padavine, deloma plohe, v nedeljo tudi posamezne nevihte. Pihal bo jugozahodni veter. V ponedeljek bo oblačno in deževno.

VREMENSKA SLIKA

Nad južno Skandinavijo in srednjo Evropo je ciklonsko območje. Hladna fronta je dosegla Alpe in bo ponoči prešla Slovenijo. Pred njo priteka z jugozahodnimi vetrovi topel in vlažen zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Ponoči bodo padavine zajele vse sosednje pokrajine. Pihal bo okrepljen jugozahodnik, ob severnem Jadranu pa zmeren jugo.

V petek bo spremenljivo do pretežno oblačno s plohami in nevihtami. Pihal bo jugozahodni veter, ob severnem Jadranu jugo.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2020-06-04 17:32