Погода в Словении

Zvečer in ponoči bo tu in tam možna kakšna ploha ali nevihta, jutri bodo od zahoda pogostejše.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Zvečer in ponoči bodo plohe in nevihte malo verjetne, proti jutru pa se bodo od juga spet začele pojavljati na Primorskem in Notranjskem. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 20 °C.

Jutri dopoldne se bodo plohe in nevihte pojavljale predvsem v zahodni polovici države, popoldne tudi vzhodneje. Na zahodu se bo počasi jasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 28, na severovzhodu okoli 30 °C.

OPOZORILO

Na Primorskem je zelo velika požarna ogroženost v naravi, velika pa je tudi drugod.

Predvsem od jutri zjutraj do jutri popoldne se bodo ob nevihtah pojavljali močni vetrovni sunki, možni bodo močnejši nalivi.

OBETI

V soboto in nedeljo bo večinoma sončno, več oblačnosti bo v vzhodnih krajih. Popoldne bodo v hribih in na vzhodu možne posamezne plohe ali nevihte. Pihal bo veter severne do vzhodne smeri.

VREMENSKA SLIKA

Nad zahodnim in severnim Sredozemljem je plitvo območje nizkega zračnega tlaka z nevihtno fronto, ki bo v noči na petek dosegla naše kraje. Z južnimi vetrovi k nam priteka precej topel in postopno bolj vlažen zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno, pojavljale se bodo plohe in nevihte, manj jih bo v krajih severno in vzhodno od nas. Popoldne se bo v sosednjih pokrajinah Italije in v severnem Jadranu delno zjasnilo.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2022-08-18 15:56