Погода в Словении

V nedeljo bo na vzhodu in ponekod na severu sončno, drugod pretežno oblačno, na zahodu bo občasno rahlo deževalo.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Ponoči se bo v jugozahodnih krajih pooblačilo, po nekaterih nižinah v notranjosti bo megla ali nizka oblačnost. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do -1, na Primorskem od 2 do 8 °C.

V nedeljo bo v vzhodni in ponekod v severni Sloveniji delno jasno. Drugod bo pretežno oblačno, predvsem na Primorskem in Notranjskem bo ponekod občasno rahlo deževalo. V višjih legah in predvsem po nižinah vzhodne Slovenije bo pihal jugozahodni veter. Najvišje temperature bodo od 3 do 10, na Primorskem do 14 °C.

OBETI

V ponedeljek, torek in sredo bo predvsem v severovzhodni Sloveniji delno jasno, drugod pretežno oblačno. Na Primorskem in Notranjskem bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter. Topleje bo.

VREMENSKA SLIKA

Nad Sredozemljem nastaja šibko območje visokega zračnega tlaka, nad večjim delom ostale Evrope pa je obsežno ciklonsko območje. Z jugozahodnimi vetrovi priteka k nam toplejši in postopno bolj vlažen zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Ponoči bo sprva pretežno jasno, od jugozahoda se bo postopno oblačilo. Po nekaterih nižinah bo megla ali nizka oblačnost.

V nedeljo se bo v sosednjih pokrajinah Italije in ob severnem Jadranu pooblačilo, ponekod bo občasno rahlo deževalo. Drugod bo še delno jasno.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2019-12-14 17:49