Погода в Словении

Danes in jutri bo pretežno jasno, bolj oblačno bo občasno na zahodu. Čez dan bo pihal šibak jugozahodni veter.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Danes bo pretežno jasno, ponekod v zahodnih krajih pa bo občasno več oblačnosti. Zjutraj bo po nekaterih kotlinah megla. Čez dan bo ponekod pihal šibak jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 26 °C.

Jutri bo pretežno jasno, predvsem na severnem Primorskem in Notranjskem občasno zmerno do pretežno oblačno. Sredi dneva in popoldne bo pihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 11, na Primorskem okoli 15, najvišje dnevne od 22 do 26 °C.

OBETI

V nedeljo se vreme do večera še ne bo kaj dosti spremenilo, v noči na ponedeljek pa se bo na zahodu oblačnost zgostila, pričele se bodo pojavljati krajevne padavine. V ponedeljek bo povsod pretežno oblačno, občasno bodo manjše krajevne padavine, deloma plohe, ob morju tudi kakšna nevihta.

VREMENSKA SLIKA

Nad Francijo, srednjo Evropo in Sredozemljem je območje visokega zračnega tlaka. Hladna fronta se od severozahoda pomika proti vzhodnemu Balkanu in Črnemu morju in ne bo vplivala na vreme pri nas. V višinah priteka z vetrovi zahodnih smeri k nam topel in razmeroma suh zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Pretežno jasno bo, nekaj več oblačnosti bo predvsem v sosednjih pokrajinah Italije in ob severnem Jadranu.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2021-09-24 05:50